RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Вчені з'ясували, для кого найбільш і найменш ефективні вакцини від коронавірусу

У Міністерстві охорони здоров'я Англії провели дослідження і прийшли до віводу, що вакцини від коронавірусу мають більш позитивний ефект для молодих людей, ніж для літніх.

Про це повідомляє видання Mirror.

Керівник відділу імунізації Міністерства охорони здоров'я Англії Мері Рамзі зазначила, що вакцини забезпечують більш надійний захист молодих людей, у яких значно зменшується ризик захворіти на коронавірус або померти від ускладнень.

Втім, результати дослідження свідчать, що вакцинація препаратом AstraZeneca також зменшує кількість госпіталізацій серед осіб старших 80 років.

"Ми змогли показати, що навіть якщо люди дійсно захворіють COVID-19 після вакцинації, їх ризик госпіталізації і смерті помітно знизиться", - підкреслила Мері Рамзі.

За словами британських експертів, вакцинація повинна скоротити рівень захворюваності в країні і майже повністю запобігти передачі інфекції.

Як повідомляв "Апостроф", лікар з міста Дніпро Олексій Берегий описав свій стан після вакцинації від коронавірусу індійською вакциною CoviShield, відзначаючи самопочуття протягом чотирьох днів після щеплення.