RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Екс-регіонал очолив Національний інститут раку: спливли гучні деталі

Колишній регіонал Андрій Шипко очолив Національний інститут раку, він став виконуючим обов'язки директора.

Про це йдеться на сайті медустанови.

Рішення було прийнято на вченій раді НДР. На цій посаді Шипко замінив Олександра Яцина, до цього він був першим заступником директора.

Нардеп Ольга Стефанишина ( "Голос") повідомляла, що рішення про призначення Шипко прийняв міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Сьогодні в Націнституту раку свою роботу починає екс-регіонал Андрій Шипко. Буде директором. Призначив його Степанов", - написала Стефанишина в Facebook. Вона також додала фото листування Шипко, зроблене журналістами в 2013 році під час його роботи в парламенті - тоді він писав, що є "куратором медицини".

Андрій Шипко. Що відомо

Колишній член Партії регіонів (2006-2014 роки). Голосував за "диктаторські закони" в січні 2014 року. Після Євромайдану вийшов з політсили і в 2015-2019 роках був членом партії "Відродження". Раніше також працював з Юрієм Вілкулом (батьком екс-віце-прем'єр-міністра Олександра Вілкула) в Дніпропетровській обласній раді.

Національний інститут раку - головна установа країни, яке діагностує і лікує онкологію.

Як писав "Апостроф", співробітників Національного інституту раку підозрюють врозкраданні понад 10 млн гривень, за які були закуплені ліки для хворих.