RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

В Україні очікують пік третьої хвилі коронавірусу: 40 тисяч хворих на добу - не межа

В Україні очікують пік третьої хвилі коронавірусу, за якої щодня можуть виявляти 40 тисяч хворих. За прогнозами вчених, на країну чекає коронавірусний колапс. Вже за два тижні, за прогнозом НАН України, країна вийде на стабільні 10-15 тисяч нових випадків захворювання в день.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

За словами старшого наукового співробітника відділу молекулярної імунології Інституту біохімії ім. А.В. Палладіна НАН України Володимира Галицького, весняний підйом захворюваності буде характеризуватися набагато більшою кількістю важких випадків і смертей, у порівнянні з осінньою хвилею.

"Весняна хвиля COVID-19 в Україні триватиме до середини травня. Пік - початок квітня. Щоденна кількість нових випадків на піку - 40 000. Щоденна кількість смертей на піку - 1 000 і вище, особливо якщо можливості системи охорони здоров'я будуть вичерпані", - написав Володимир Галицький на своїй сторінці в Facebook.

Але ж 40 тисяч в день - це не просто багато, а дуже багато. Навіть восени статистика захворюваності не піднімалася вище 17 тисяч.

"40 тисяч - це абсолютна гарантія. Якщо у нас 200 летальних випадків на добу, і ці темпи збережуться, нам знадобиться всього лише два місяці, щоб було 40 тисяч, тобто десь на початку травня, - підтверджує прогнози Андрій Волянський. - Ризик у тому, що буде ще більше. Якщо смертей буде і 300, і 400 на добу, тоді це буде не 40, а 50 тисяч нових випадків на добу, а можливо і більше".

Втім, за словами керівника Національної експертної групи з інфекційного контролю в Україні Андрія Александріна, реальна кількість щоденних нових випадків вже перевалила за 40 тисяч.

"На офіційні дані щодо кількості виявлених нових хворих щодоби взагалі не варто дивитися. На сьогоднішній день, я вважаю, щодня фіксується близько 70-100 тисяч нових випадків. Просто люди не звертаються за медичною допомогою, або звертаються, коли у них вже важкий стан, тому і такі офіційні цифри", - пояснив Александрін.

Детальніше про те, що очікувати Україні на порозі третьої хвилі коронавірусу, читайте в матеріалі "Апострофа": "Ковідне цунамі: чи витримає Україна третю хвилю коронавірусу".