RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Йдеться про повноцінну війну: експерт оцінив ймовірність наступу Росії із Криму

Відносини Києва і Москви загострилися в усіх напрямках. Москва використовує агресивну риторику, даючи зрозуміти, що не дозволить Україні відновити територіальну цілісність держави і при нагоді "допоможе" Донецьку і Луганську. У питанні Криму, зокрема з водопостачанням півострова, ситуація теж напружена. Агресивні натяки озвучив окупаційний "глава республіки" Сергій Аксьонов, заявивши, що поточний рік нібито стане "переломним" в питанні водопостачання Криму.

Втім, як вважають експерти, росіяни (як і на початку року) лише агресивно блефують, щоб вивести владу України з рівноваги.

Про це в розмові з "Апострофом" розповів військовий експерт Олег Жданов.

"Для того, щоб подати воду до Криму, потрібно брати шлюзи, а для цього напрямок удару повинен йти по лінії Мелітополь-Енергодар. Другий напрямок - наступ на Херсон. Ударне угруповання повинно бути в межах 100 тис. чоловік, так як фронт буде дуже глибоким. Йдеться про повноцінну війну, за яку Кремль в першу чергу буде карати ЄС на чолі з Німеччиною, яка категорично не зацікавлена в масштабному конфлікті в Європі і нових потоках біженців", - сказав Жданов.

У той же час експерти зазначають, що зараз у кремлівського керівництва бойовий дух не на найвищому рівні.

Читайте детальніше в матеріалі "Апострофа": Ескалації на Донбасі: чи хочуть росіяни війни.