RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Це просто фільм жахів: інфекціоніст про ситуацію в Україні з високозаразною хворобою

Україна входить до трійки країн світу, де зафіксовано найбільше випадків зараження кором. Головною причиною цього є те, що в країні вкрай низька робота щодо попередження поширення цієї інфекційної хвороби.

Про це розповіла в програмі "Час Голованова" на телеканалі "Україна 24" лікар-інфекціоніст, доктор медичних наук Ольга Голубовська.

"Нам треба спочатку підняти соціальні стандарти, щоб люди перестали хворіти на інфекційні захворювання. Короновірус торкнувся всього світу, але ми по кору увійшли в трійку світових лідерів", - заявила Голубовська.

Вона звернула увагу на те, що від кору є вакцини і знизити захворюваність допоможе вчасна і повна вакцинація.

"Кір - це вакцинокероване захворювання. І не тому ми увійшли в трійку лідерів, що вакцинація - це абсолютна маніпуляція. Ми увійшли тому, що у нас не проводилося жодної роботи в осередках епідемії. За ці чотири роки епідемії кору я спостерігала за цим і думала: для наших епідеміологів те, що вони бачать - це взагалі фільми жахів", - розповіла Голубовська.

Медик розповіла про факти порушення режиму хворими з кором, на які ніхто не звертає увагу.

"Хворі з висипами сідали в транспорт і їхали шукати собі притулок (лікувальний заклад - "Апостроф"). Ви собі уявляєте: це 100-відсотково заразне захворювання (якщо людина не вакцинована, вона обов'язково захворіє) і люди їздять на громадському транспорті, приходять до нас, просяться на госпіталізацію. Місць немає, ми їм відмовляємо, вони сідають в транспорт і їдуть кудись далі", - додала Голубовська.

Як повідомляв "Апостроф", Всесвітня організація охорони здоров'я провела розслідування про походження коронавірусу і зазначила найвірогідніший варіант.