RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

​Капітуляція в чистому вигляді: експерт вказав на грубу помилку України при підписанні Мінських угод

Російський "Комерсант" опублікував проект "кластерів" - тобто кроків від представників Франції та Німеччини, націлених на прогрес в реалізації Мінських угод. За версією видання, європейські партнери України запропонували легалізувати "народну міліцію" бойовиків, організувати "спільне патрулювання" території ОРДЛО бойовиками і українськими військовими, а також провести вибори на окупованому Донбасі до передачі Києву контролю над кордоном.

Але Україні такі домовленості невигоди. Про це заявив "Апострофу" політичний експерт Українського інституту майбутнього Ілля Куса.

"Така послідовність кроків (спочатку вибори, а потім передача кордону) не суперечить Мінським угодам. Проблема саме в тому, що ми їх підписали, але вони нам невигоди. У них мова йде про вибори до передачі контролю над кордоном. Проблема саме в цій пастці ", - сказав експерт.

Він підкреслив, що Україна не може відмовитися від угод, щоб її не звинуватили в зриві мирного процесу.

"Але і виконувати угоди побуквенно не хочемо, адже це загрожує серйозними проблемами", - говорить Куса.

За його словами, з точки зору інтересів України, подібні "кластери" - капітуляція в чистому вигляді. Частково рятувало ситуацію те, що пропозиції німців і французів були лише основою для розробки окремого українського і російського планів, які, за версією видання, були запропоновані в лютому.

Читайте також: Гра в кластери: чому імітація переговорів по Донбасу вилізе боком Єрмаку