RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Як вплинути на позицію Кремля по Донбасу: дипломат назвав єдиний спосіб

Від Росії вимагають стабілізувати ситуацію на Донбасі. Але абсолютного впливу на Кремль все ще немає.

Про це в ефірі Апостроф Live заявив дипломат, міністр закордонних справ України в 2003-2005 і 2010-2021 роках Костянтин Грищенко.

У переговорах по Донбасу ситуація зміниться тільки в одному випадку - Костянтин Грищенко

"Точно не можна говорити, що якась розмова може привести до щастя на нашій землі. Але те, що це чинить додатковий тиск на Росію ... Напевно, питання тільки одне: до якої міри Кремль готовий відчувати цей вплив або, скажімо, реагувати на цей вплив ", - сказав експерт.

Він зазначив, що в даному випадку мова йде про те, що треба використовувати всі можливості для того, щоб просуватися в напрямку, який є для нас принципово важливим.

Дипломат вважає, що ситуація зміниться коли у Вашингтоні буде сформована команда, яка буде предметно займатися питаннями відносин США з Росією, і буде визначена позиція Вашингтона щодо активних дій США, спрямованим на припинення конфлікту, на повернення під юрисдикцію України тих територій, які сьогодні не контролюються Києвом.

"Чи приведе це до реального прогресу, залежить від багатьох обставин. Але, як мінімум, тоді вже будуть надії, що в такій ситуації можна розраховувати на більш активні дії всіх тих, хто підтримує Україну. А потім і змінаупозиції Росії", - додав дипломат.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Руслан Хомчак пояснив, чому президент України Володимир Зеленський не віддає наказ про наступ на Донбасі.

Читайте також матеріал "Апострофа": Ескалації на Донбасі: чи хочуть росіяни війни.