RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Медиків зробили "крайніми": лікар вказав на хитрість і бездарність влади при боротьбі з COVID-19

В Україні незаконно відмовляють у госпіталізації тяжкохворим людям з коронавірусом. При цьому влада не хоче визнавати катастрофічність ситуації і брати на себе відповідальність, перекладаючи її на плечі медиків.

Чому українці не поспішають вакцинуватися від коронавируса: 5 головних причин

Про це на своїй сторінці в Facebook написав лікар-анестезіолог Іван Черненко.

"Уявімо швидка їздить по місту, скрізь відмовляють, пацієнт погіршується, благополучно вмирає в машині. Хто винен? Черговий лікар тієї лікарні, в якій оглядали в останній раз, або під стінами якої швидка простояла кілька годин. Чому? Тому що пацієнтові в критичному стані зобов'язані надати допомогу. на жаль, такий закон. Тобто, якщо швидка привозить важкого пацієнта, його зобов'язані вивантажити, надати допомогу в умовах приймального відділення. Якщо немає місць, черговий лікар повідомляє про це адміністрацію, а та в свою чергу повинна займатися переведенням пацієнта туди, де є місця. Або інший варіант. Швидка вивантажує пацієнта, не закриває виклик і знаходиться з пацієнтом до того самого моменту, поки не буде визначено місце госпіталізації. Але це не фельдшера завдання місце шукати. Якщо простіше пацієнт не може бути нічийним. І пацієнта не повинно хвилювати є місця в місті чи ні...Нема місць? Так це ваші проблеми, колеги. Я це все до чого, а до того, що якщо полетять позови, вони будуть спрямовані саме проти вас, а не проти головного лікаря, міського відділу охорони здоров'я, або міністра. Всіх нас кинули, якщо хто не зрозумів", - зазначив лікар.

Він підкреслив, що влада створила "небаченої тупості юридичну колізію" і не бажають визнавати катастрофічність ситуації і брати на себе відповідальність, перекладаючи її на плечі медиків.

"Бо якщо ви перечитаєте конституцію і закон України про охорону здоров'я, то можливо усвідомите, що відмова в госпіталізації незаконна. І я щиро дивуюся, що лікарні, зокрема в Одесі, до сих пір не засипали позовами.

Пацієнтам - відстоюйте свої права, вимагайте документальне підтвердження відмови від госпіталізації ", - написав Черненко.

Нагадаємо, Київ вводить більш строгі обмеження карантину з 5 квітня. Такі заходи триватимуть мінімум до 16 квітня.

Як повідомляв "Апостроф", головний інфекціоніст країни Ольга Голубовська заявила, що для отримання реальної картини захворюваності коронавірусом в Україні офіційну статистику потрібно множити в 5-10 разів.