RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Інвестори "Аркади" відстояли будмайданчик свого майбутнього ЖК від провокаторів

У суботу, 3 квітня, попри провокації, вдалося уникнути насильства на будмайданчику житлового масиву "Патріотика на озерах". Інвестори банку "Аркада", які є власниками квартир у сусідньому довгобуді, хочуть отримати оплачені ними 13 тис квартир. Компанія Stolitsa Group взялася закінчити цю роботу. Гроші для фінансування проекту може дати забудова території поряд із "Патріотикою на озерах".

Про це йдеться в сюжеті Апостроф TV.

"Справа в тому, що після ліквідації Банку Аркада, того інвестора, якому ми відносили гроші, залишився великий актив 176 га на Осокорках Центральних, ми на ньому стоїмо. Це найбільша ділянка в Києві під висотну житлову забудову, на яку наявні всі дозвільні документи, дозволи на будівництва. Відповідність генплану і таке інше", - повідомив інвестор банку "Аркада" Віталій Щербаков.

Довгобуди можуть бути завершені без використання безповоротної грошової допомоги від держави. Втім, у проекта є супротивники, які називають себе "екоактивістами" та користуються підтримкою спортивних молодиків.

"Псевдоактивісти намагалися сьогодні тут зламати будівельний паркан. Тут було близько ста осіб спортивної зовнішності. Усі в балаклавах", - вказує Віталій Щербаков.

На сторінці Національного корпусу захід на Осокорках Центральних називають "екологічною толокою", мовляв, прийшли збирати сміття. Коли активісти полишили потенційний будівельний майданчик, до Осокорків Центральних потягнулися вантажівки. На будмайданчику копають пісок, який був покладений для будівництва.

Інвестори збанкрутілого банку кажуть, що такі акції позбавляють їх шансу вселитися у свої квартири.

"Ця територія належить до житлового масиву Патріотика на озерах. Серед нас присутні інвестори, які вклали кошти у будівництво квартир саме ЖК "Патріотика на озерах". Цей пісок, який вивозиться, критично необхідний для того, щоб збудувати там житлові будинки для інвесторів тому ми його вивезення вважаємо грабунком", - зазначила інвестор ЖК "Патріотика на Озерах" Віталіна Маляренко.

Тітушки проти народу

Активістам вдалося заблокувати проїзд вантажівок. Копачі не спромоглися показати пікетникам дозвільні документи і не стали називатися.

Викликана сторонами конфлікту поліція не стала втручатися в те що правоохоронці називають "господарським конфліктом".

Останнім часом з будмайданчику "Патріотики" вивезли близько ста вантажівок піску, кажуть інвестори "Аркади".