RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Міноборони віддало 6 млрд грн фірмі, що годує військових "як тварин" - волонтери

Міноборони в результаті серії тендерних процедур віддало декілька держпідрядів щодо організації харчування для військових компанії "Військсервіс-волонтер". Загальна вартість контрактів сягає майже 6 млрд грн, свідчать дані Prozorro.

Про це пише видання "Подробиці".

Компанія стала фаворитом продуктових закупівель оборонного відомства, незважаючи на безліч скандалів і навіть кримінальні виробництва за фактами ймовірної причетності до відмивання бюджетних коштів.

Згідно з даними волонтерів, ТОВ "Військсервіс-волонтер" годує українських військових "як тварин" і після перемоги в черговому багатомільярдному тендері "поставляє на передову гнилі, перемерзлі овочі, фрукти і арабську курятину найгіршої якості".

"При цьому труять замполітів бригад, щоб це все брали. Якщо не вжити відразу, виникають незручності, тому що заміна продуктів - це час, а годувати людей потрібно вже сьогодні, і штрафи для цих покидьків не страшні... Виявляється, ця шарашкіна контора дозволяє собі такі речі системно і часто. Годує сміттям в районі ООС і не тільки... Якщо міністерство влаштовує, що військових так годують, і вони допускають таких щурів в ЗСУ, які ті використовують як годівницю, то давайте ми тоді зробимо компанію відомою і вимагатимемо, щоб міністерство розробило і внесло зміни в нормативні документи, щоб ось такі монополісти не мали можливості заробляти на ВСУ або годували наших військових гідно, як належить, і більш того - припинили тиснути на військових", - пише волонтер Олена Шевцова, публікуючи фотографії зіпсованих продуктів.

З відкритих джерел відомо, що СБУ підозрює ТОВ "Військсервіс-волонтер" в розкраданні близько 300 млн грн на харчуванні для дітей - чорнобильців.

Як повідомляли "Наші гроші" в інтересах "Військсервіс-волонтер", Міноборони регулярно викидає з тендерних аукціонів більш вигідні цінові пропозиції від інших учасників.

Заснував компанію в 2016 киянин Сергій Вітер. Статутний фонд фірми налічує всього 35 000 гривень. Уже в 2017 "Військсервіс-волонтер" отримала від армії і Нацгвардії підрядів на 49 млн грн, а в 2018 збільшив цю суму в 40 разів - до 2 млрд грн: 1 млрд гривень на послуги з організації харчування і ще близько мільярда на поставку продуктів харчування. Примітно, що в тендерах, не пов'язаних з Міноборони, ця компанія ніколи не перемагала.