RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Семочко виграв суд у Бігуса: Бужанський запропонував журналістам повернути отриману нагороду "Честь професії"

Народний депутат від СН Максим Бужанський прокоментував рішення судів, якими сюжет журналістки проекту bigus.info Лесі Іванової для програми "Наші гроші" визнаний наклепом.

Про це повідомляє видання "Коментарі".

"Дуже цікава історія сталася днями з Бігусом і його бравим колективом мисливців за сенсаціями. Не виключено, що багато хто з вас пам'ятають, як кілька років тому Бігус викрив у всіх смертних гріхах Семочка, заступника голови зовнішньої розвідки. Зізнаємося чесно, питання для всіх нас було скоріше в нашому ставленні до Порошенка, тим скандал і запам'ятався. Однак, виявилося, що це ще не все, і Семочко пішов до суду, вимагати спростування", - написав депутат у своєму Telegram-каналі.

Бужанський зазначив, що "з фактами у Бігуса виявилося дещо гірше, ніж з оцінками, тому довелося спростовувати все раніше озвучене".

"І про російські паспорти членів сім'ї Семочка, і про поїздки до Криму після анексії, і про незаконне збагачення, і про майно на мільйони, коротше, брехнею виявилося все. Ну ок, з ким не буває, і о третій годині ночі, досягнувши абсолютної стратегічної раптовості, журналістка Леся Іванова в ефірі 24 каналу виконала рішення суду, і все, раніше сказане в своєму сюжеті спростувала. 3 ночі - прайм тайм для 24 каналу, якщо хто не знав", - написав політик.

Бужанський нагадав, що в 2019 році саме за цю історію про Семочка, Леся Іванова отримала престижну журналістську премію конкурсу "Честь професії" в номінації "Найкраща подача резонансного матеріалу".

"У зв'язку з чим, у мене, як у скромного обивателя два питання: як ви вважаєте, дівчина сама повинна повернути премію Честь професії, або організатори конкурсу повинні ввічливо попросити більше цю нагороду нагородою не вважати? І чи не знаходите ви тут деяку схожість з Павлом Казаріним, який роками вчив усіх патріотизму, а потім виявилося, що відразу після анексії побіг російські паспорти отримувати? От є щось спільне в цих журналістських драмах, прям відчуваю", - зазначив нардеп.

Нагадаємо, апеляційний суд Києва 26 березня зобов'язав журналістів bigus.info спростувати звинувачення на адресу Семочка.