RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Агентів Путіна запідозрили в причетності до вибухів в Болгарії

Болгарські журналісти провели розслідування серії вибухів на підприємствах з виробництва зброї і боєприпасів в 2014-2015 роках на території країни. Вони прийшли до висновку, що в них помітний слід співробітників Головного розвідувального управління РФ.

Про це повідомляє болгарська служба Радіо Свобода.

Вибухи на п'яти болгарських збройових підприємствах прогриміли в період з лютого 2014 року по квітень 2015 го. Всього їх було шість. В результаті інциденту загинули 17 людей. Всі вибухи сталися в період високої напруженості в Східній Європі, яка була викликана вторгненням Росії в Україну.

За даними журналістів, під час вибухів на заводі в Вазові навесні 2015 року, щонайменше шість росіян, які ймовірно є агентами ГРУ, приїжджали до Болгарії.

Ще один можливий агент ГРУ подорожував в Болгарію і з неї незадовго до вибухів 2014 року.

Зокрема, в розслідуванні фігурують особистості Володимира Моїсеєва (використовував псевдонім Володимир Попов), Дениса Сергєєва (Сергій Федотов), Сергія Лютенкова (Сергій Павлов), Єгора Гордієнка (Георгій Горшков), Миколи Єжова (Микола Кононихін), Івана Терентіева (Іван Лебедєв) , Олексія Калініна (Олексій Нікітін).

При цьому присутність в країні Калініна і Терентіева збіглася з отруєннями невідомою речовиною власника збройової компанії EMCO Еміліана Гебрева, його сина і керівника компанії. Місцева прокуратура звинуватила трьох росіян в замаху на Гебрева. У числі обвинувачених і Денис Сергєєв (Сергій Федотов), який мав зв'язок зі справою про отруєння Скрипалів в Британії.

Нагадаємо, що російських спецагентів звинуватили в підготовці вибухів на армійських складах поблизу села Врбетіце в Чехії в 2014 році.