RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Великий понеділок: як правильно просити про допомогу і що потрібно знати

У Великий понеділок (перший день Страсного тижня, який починається 26 квітня і завершується 1 травня) необхідно міцно помолитися.

"Апостроф" зібрав молитви в цей день.

***

Помилуй мя, Боже, помилуй мя.

Осушити непрохідне море, що хвилюється, Божественним Своїм велінням і провів через нього пішки народ Ізраїльський Господу заспіваймо, бо Він урочисто прославився.

***

Помилуй мя, Боже, помилуй мя.

Злякався непоганеної, згідної душі тіла благочестивих юнаків і відступив невгамовний, надмірно розпалюваний вогонь, і коли знесилив живе полум'я, оспівувалася безперервна пісня: "Всі творіння, славте Господа і прославляйте по всі віки".

***

Помилуй мя, Боже, помилуй мя.

Звеличив Ти, Христе, яка народила Тебе Богородицю, від Якої Ти, Творець наш, сприйняв подобострастне нам тіло, в спокутування наших гріхів; догоджаючи Їй, ми, всі народи, Тебе величаємо.

***

Помилуй мя, Боже, помилуй мя.

Яків ридав про втрату Йосипа, а той, доблесний, сидів на колісниці, користуючись царською пошаною. Бо, не ставши одного разу рабом насолод єгиптянки, він знайшов за це прославляння у Знаючого серця людські і Дающого вінець безсмертя.

***

Помилуй мя, Боже, помилуй мя.

Господь, йдучи на добровільні страждання, говорив в дорозі апостолам: "Ось ми йдемо в Єрусалим і Син людський буде відданий, як сказано про Нього в Писанні". Тому приходьте, підемо за Ним і ми з чистими думками; Розіпнемося з Ним і заради Нього помремо для життєвих насолод, щоб і ожити з Ним і почути Його бажаний голос: "Уже не в земний Єрусалим йду Я, щоб постраждати, але йду до Свого Отця й Отця вашого, до Бога Мого й Бога вашого, і разом з Собою підношу вас у вишній Єрусалим - в Царство Небесне".

***

Помилуй мя, Боже, помилуй мя.

І від страху перед покарання, яке спіткало за неплідність сухе фігове дерево, принесемо, брати, гідні плоди покаяння Христу, що дає нам велику милість.

***

Помилуй мя, Боже, помилуй мя.

Змій, по словам знайшовши в єгиптянці другу Єву, намагався її ласками звабити Йосипа. Але він, залишивши одяг, втік від гріха і, будучи оголеним, що не соромився, подібно первозданному Адаму до його непослуху. Молитвами Йосифа, Христе, помилуй нас.

Як повідомляв "Апостроф", в неділю, 2 травня, християни східного обряду святкуватимуть Великдень, традиційно в цей день прийнято відвідувати храми, але в умовах карантину ця можливість обмежена.