RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Великдень 2021: онлайн трансляція богослужінь

У неділю, 2 травня, українці разом з іншими православними християнами відзначатимуть Великдень, але не всі віряни зможуть потрапити на богослужіння через карантинні обмеження.

"Апостроф" з цієї нагоди розповідає, де українці зможуть подивитися богослужіння в режимі онлайн.

Українська греко-католицька церква

Прямий ефір з Патріаршого собору УГКЦ в Києві стартує у неділю, 2 травня, о 07:30. Транслювати службу будуть "Живе телебачення", UA: ПЕРШИЙ і UA: КРИМ.

ПЦУ

Святкове великоднє богослужіння розпочалося 1 травня о 23:00 в Михайлівському Золотоверхому соборі. Пряму трансляцію віруючі зможуть подивитися в Facebook на офіційній сторінці ПЦУ і на ютуб-каналі Михайлівського Золотоверхого собору.

УПЦ

Пряма трансляція з Києво-Печерської лаври розпочалася 1 травня о 23:00. Її можна буде подивитися на ютуб-каналі Лаври.

Львівська область

У Львові пряму трансляцію святкових богослужінь буде вести Собор Святого Юрія УГКЦ. 2 травня о 08:00 розпочнеться великодня літургія. Трансляцію можна буде подивитися в Facebook і на офіційному ютуб-каналі.

Чернівецька область

У Чернівцях Кафедральний Собор Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ буде вести онлайн-трансляцію богослужінь. 2 травня в 00:00 почнеться Архиєрейська Божественна Літургія, а на 2 травня на 07.30 запланована Божественна Літургія Великодня.

Волинська область

Літургію зі Свято-Троїцького Кафедрального Собору ПЦУ в Луцьку в соціальних мережах буде транслювати регіональне телебачення "Суспільне. Волинь".

Хмельницька область

У Хмельницькому трансляція з храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ стартує 2 травня в 00:30. Жителі регіону зможуть її побачити онлайн на офіційному ютуб-каналі.

Житомирська область

Трансляція зі Свято-Михайлівського кафедрального собору ПЦУ Житомира транслюватиметься на офіційному ютуб-каналі, старт - 1 травня о 23:00.

Вінницька область

З храму Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ у Вінниці запланована пряма трансляція на офіційній сторінці в соціальних мережах. Повідомляється, що вона стартує 2 травня о 07:30.

ПЦУ у Вінниці також буде вести онлайн-трансляцію зі свого головного храму. Вона розпочнеться о 00:00 2 травня.

Харківська область

У Харкові 2 травня в опівночі почнеться трансляція Великоднього Богослужіння з храму Св. Іоанна Богослова. Також трансляцію в соцмережі Facebook зможуть подивитися на офіційній сторінці парафії св. Миколи Чудотворця в Харкові. Вона розпочнеться о 06:00 2 травня.

Тернопільська область

Архикафедральний собор Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ в Тернополі 2 травня о 06:00 почне святкову трансляцію на своєму ютуб-каналі.

Раніше ми розповідали, як українцям можна освятити паску в домашніх умовах через карантинні обмеження під час богослужінь.