RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

"Процес затягується": названо нові терміни виходу фільму про зрив спецоперації проти "вагнерівців"

Фільм-розслідування міжнародної групи Bellingcat про провал операції по затриманню бійців російської ПВК "Вагнера" вийде вже після літа 2021 року.

Про це представник Bellingcat, журналіст-розслідувач з Болгарії Христо Грозев заявив в програмі "Студія Захід" на Еспресо.TV.

"Ми спочатку зробимо в текстовому варіанті наше розслідування. Як можна швидше. Сподіваюся, що це точно буде в найближчі тижні", - повідомив він.

Грозев пообіцяв, що текст розслідування буде оприлюднений до зустрічі президента Росії Володимира Путіна і президента України Володимира Зеленського, яка призначена на червень поточного року.

Причинами затримки виходу фільму журналіст назвав пандемію і пов'язані з нею обмеження, а також складність і тривалість процедур підтвердження правдивості даних, без яких неможливе проведення цього розслідування.

Раніше "Апостроф" писав про заяву Bellingcat щодо вибухів на армійських складах поблизу села Врбетіце в Чехії в 2014 році. За відомостями журналістів-розслідувачів, в підготовці вибухів брали участь не менше шести агентів ГРУ РФ з підрозділу 29155, члени якого здійснюють акти насильства за межами Росії.