RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Локдаун в Єгипті: що чекає на туристів та чи закриють пляжі готелів

Єгипет у зв'язку з пандемією коронавірусу вводить локдаун на два тижні - закриють всі торгові центри, ресторани і магазини. Парки і пляжі країни будуть закриті на 4 дні - з 12 до 16 травня. Однак це мало позначиться на туристах.

Про це заявив заступник генерального директора компанії TEZ Tour Олександр Новиковський в коментарі "РБК-Україна".

Він пояснив, що велика частина туристичної інфраструктури в Єгипті відокремлена від решти.

"Якщо брати Шарм-ель-Шейх, це взагалі окрема туристична зона, де майже немає місцевих жителів. У Хургаді також все зробили для того, щоб убезпечити туристів від ризиків захворіти. На території готелів є максимально вся інфраструктура для того, щоб відпочивати з комфортом і безпечно. Тому відпочивальників обмеження ніяким чином не торкнуться, і вони їх не відчують ", - зазначив експерт.

Разом з тим, можливо будуть введені деякі обмеження на екскурсійні програми.

За прогнозами Новиковського, локдаун не вплине і на попит на відпочинок в Єгипті. Сьогодні цей напрям відзначається стабільним турпотоком, зменшення не спостерігається. Після травневих свят спаду також немає.

Експерт уточнив, що на Єгипет зараз припадає приблизно 60% бронювань з "кошика" масових напрямків. Найближчим часом з початком пляжного сезону буде трохи переважати попит на відпочинок в Туреччині.

Як повідомляв "Апостроф", в березні відомий фронтовий волонтер і дитячий стоматолог з міста Ірпінь (Київська область) Юрій Юрасюк помер в госпіталі курортного міста Шарм-ель-Шейх в Єгипті від наслідків коронавірусної інфекції.