RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

В Україні медсестри влаштували бунт під стінами МОЗ: фото і відео

У середу, 12 травня, у своє професійне свято медсестри протестували під будівлею Міністерства охорони здоров'я в Києві. Таким чином вони вирішили привернути увагу до низького рівня своїх зарплат.

Про це повідомляє ТСН.

Медичні працівники з різних регіонів України, приїхали до Києва, щоб провести акцію протесту "Медсестри за здорові зміни".

Протестуючі принесли до Міністерства охорони здоров'я дві миски з різним вмістом. В одній були продукти, які можуть собі дозволити представники влади, в іншій - ті, на яких вистачає зарплати медсестри. У першій мисці перебували червона риба, ананаси, дорогі цукерки та алкоголь. У другій мисці були яблука, цукерки "чупа-чупс" і пляшка мінеральної води.

За словами медиків, заробітна плата лікарів повинна становити не менше 23 тисяч гривень, медсестер - 17, санітарок - 12. Але попри обіцянки, вони отримують майже втричі менше.

Також учасники акції розповіли про затримки, через які багато з них досі не отримали "коронавірусну" доплату.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов вийшов до працівників медицини та заявив:

"Ми хочемо встановити в нашому базовому законі мінімальну зарплату, яка прив'язана до прожиткового мінімуму. Це забезпечить ту зарплату, про яку я завжди говорю ".

Однак учасники акції відповіли, що вже не вірять в розповіді про підвищення заробітної плати. Саме це змушує їх їхати працювати за кордон.

Фото: УНІАН


Читайте також матеріал "Апострофа": День медсестри: добірка кращих листівок і душевних привітань.