RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Греція відкрила кордони для туристів: що потрібно для в'їзду в країну

З 14 травня в Греції скасовують карантинні обмеження і відкривають кордони для туристів. При цьому для в'їзду до країни діятимуть деякі вимоги.

Про це йдеться в повідомленні на сайті грецького Міністерства туризму.

Влада Греції заявила, що з 14 травня в країні відновлять роботу всі заклади, а обмеження на поїздки між регіонами всередині країни будуть зняті. Відтак стане можливим в'їзд до країни туристів з дотриманням певних вимог.

Щоб в'їхати до країни, туристам не потрібно буде проходити самоізоляцію, а необхідно буде:

заповнити перед поїздкою форму повідомлення про місцезнаходження пасажира PLF, після чого туристу буде виданий спеціальний QR-код, який використовуватиметься для проходження вибіркового тестування після прильоту до Греції;

надати довідку про вакцинацію, ПЛР-тест із негативним результатом на коронавірус або сертифікат про наявність в організмі антитіл на вибір.

В Греції дозволили приймати будь-які довідки про вакцинацію - як оформлені за стандартами країни вильоту туриста, так і "зелені пропуски" – міжнародні сертифікати про вакцинацію, схвалені ЄС.

Як повідомляв "Апостроф", так звані ковід-паспорти, які зараз розробляються багатьма державами, можуть бути впроваджені в Україні до 1 липня.