RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У столиці мітингували проти рейдерського захоплення Броварського заводу пластмаси – ЗМІ

У Києві кілька сотень людей вийшло на акцію проти рейдерського захоплення Броварського заводу пластмас. Вони переконані - олігарх Віктор Поліщук хоче незаконно заволодіти підприємством, через що понад 6 тисяч акціонерів можуть залишитися ні з чим.

Про це пише "Еспресо".

На мітинг прийшли працівники заводу, члени громадський руху "Підприємці Броварів" та "Захист прав міноритарних інвесторів", представники громадської організації "Стоп корупція".

"Він зараз намагається заволодіти пластмасовим заводом, він поводить себе вкрай непорядно. Хочемо щось вирішити. Адже ми живемо у правовій державі. Але Закони та Конституція, на жаль, зовсім не працюють", - говорить учасник акції Олексій Матвєєв.

Прийшли на акцію і мінотарні інвестори. Вони розповідають, серед акціонерів є і іноземні вкладники, які вже хвилюються через дії Поліщука.

"Є в Броварах завод пластмаси, який він також хоче прибрати до своїх рук, і залишити інвесторів цього заводу і всіх робочих на вулиці", - розповідає учасниця акції Людмила Акулова.

Розпочали акцію під стінами одного з бізнес-центрів столиці. Ним керує дружина Поліщука - Лілія Рєзва, яка, як пише видання, "є племінницею дружини колишнього президента Росії Дмитра Медведєва. Через що Поліщука підозрюють у фінансуванні тероризму на Сході України".

Будували цей центр за кошти Ощадбанку, які Поліщук взяв у кредит, однак, тепер, як стверджують журналісти, "свої зобов'язання перед банком Поліщук ігнорує, і не повертає 441 млн дол". Мав Поліщук і свій власний банк - Михайлівський, однак у 2016 той збанкрутував, збитки склали близько 23 млрд грн, вкладники залишилися ні з чим. Вони переконані - до банкрутства установу Поліщук довів навмисно і таким чином збагатився.

"Поліщук також причетний до корупційних земельних, майнових і інших скандалів, тож учасники акції переконані, якщо влада не втрутиться, він заволодіє і Броварським заводом", - йдеться в матерілі.

Учасники акції колоною рушили до Міністерства внутрішніх справ України. Вони просять міністра Арсена Авакова звернути увагу на цю проблему.Тетяна Васькіна, представник малих акціонерів Броварського заводу пластмас розповідає:"Ми йдемо зараз маршрутом до Верховної ради, сподіваюся, що тут нас почули силові структури. Тому ми йдемо до Верховної ради, потім підемо до офісу Президента, щоб нас таки почули, щоб був якийсь резонанс, якась реакція повинна бути на це все".

З самим Поліщуком журналістам зв'язатися не вдалося.