RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Чим зайняти дитину на літніх канікулах: названо кращі варіанти

В Україні вже у всіх школах пройшов останній дзвінок і почалися літні канікули для дітей, які поки ще не готуються до ЗНО і можуть повністю насолодитися відпочинком. Куди відправити дітей у 2021 році, щоб вони провели час весело і безтурботно, а також пізнавально і корисно для здоров'я, з огляду на ризик залишитися без поїздок в табори через карантин.

Про це пише ТСН.ua.

Канікули в дитячому таборі

Якщо карантин дозволить і працюватимуть табори це хороша можливість відправити туди дітей на кілька тижнів. Дитячі табори дисциплінують, діти виходять з "зони комфорту" і стають більш самостійними і загартованими. Є табори дитячі, підліткові та молодіжні. Також варто врахувати тематику і програму даного закладу. Вибирати місце розташування табору варто виходячи з переваги дитини або його стану здоров'я

Крім того, слід врахувати і те, чи готова дитина до тривалої розлуки з батьками. Якщо він морально не налаштований їхати далеко і не хоче взагалі в табір, то від цієї ідеї слід відмовитися, інакше він нічого окрім дитячої травми не отримає, а батьки ще і витратять на це гроші.

Відправляючи дитину на гірський відпочинок, варто звертати увагу на його вік і фізичні можливості. Наприклад, вихованці туристичного табору можуть жити в наметах. Вони ходять в походи, проводять багато часу на природі, купаються або сплавляються по річці.

Також сприятливо впливає на здоров'я морські табори. У дітей підвищується рівень гемоглубіна, стійкість до застуд і бронхіальної астми, нормалізується обмін речовин, робота ендокринної системи.

Табори-санаторії, які часто розташовані в районі лісу або річки допоможуть дитині загартуватися і знаходиться на меднаблюдение, щоб поліпшити своє здоров'я.

Канікули на дачі або у бабусі

Якщо є можливість відправити дитину за місто - зазвичай батьки користуються нею. Адже кругом свіже повітря, різка зміна обстановки, щоб діти змогли зняти весь накопичений стрес за навчальний рік.

Якщо є поруч ліс, то можна вивчати його флору і фауну, досліджуючи мурашники, навчаючись спортивної орієнтації на місцевості. Дитина також може навчитися розрізняти отруйні гриби і ягоди від неотруйних. Крім того, в лісі можна зробити цікаву фотосесію для любителів соцмереж.

У бабусі можна досліджувати город і допомогти їй з доглядом за ним, садити насіння, а також пограти з бабусею в карти, розповісти їй багато цікавих історій, адже всім їм цікаво дізнатися як живуть їхні онуки, може пораду з досвіду своїх років дадуть.

Крім того, на дачі можна зробити курінь з гілок і всього, на що вистачить фантазії. Можна власноруч зробити опудало, яке буде відлякувати від ділянки шкідників і птахів.

Канікули в місті

Для тих, у кого немає можливості відправити дитину куди-небудь, в такому випадку, дитячий психолог Наталя Носаль дала поради для батьків.

"Важливо правильно організувати дозвілля дітей під час канікул. Добре, якщо у них буде режим дня, який буде стосуватися перегляду телевізора або користування гаджетами, і прогулянок, і навчання - якщо такому є місце. Вранці і ввечері добре перебувати по кілька годин на свіжому повітрі , поки сонце не таке активне. Півтори-три години (в залежності від віку) можна виділити на телевізор або планшет. Не менше півгодини варто читати. Якщо діти влітку займаються репетитором, то на це слід виділити трохи більше години", - розповіла вона ТСН.ua.

У місті є хороша можливість відвідати музеї, кінотеатри, виставки, океанаріуми, на які часто не вистачає часу під час навчального року. А також більше гуляти в парках разом з друзями: влаштовувати поїздки на велосипедах, самокатах або скейтбордах. Добре провести час і перевірити свої сили можна в мотузкових парках з їх стежками різної складності і перешкодами.

У багатьох містах влітку працюють денні табори. В яких діти можуть перебувати кілька годин, або - з ранку до самого вечора. Вони є різних напрямків: природні, ІТ, мовні, художні, спортивні тощо. У такі заклади приймають дітей від шести років.

Нагадаємо, куди можна поїхати на відпочинок з дітьми в 2021 році.