RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"Ми вас туди не посилали": Мінветеранів почало "війну" проти учасників бойових дій на Донбасі

Міністерство у справах ветеранів веде "війну" проти учасників АТО, які намагаються офіційно отримати статус УБД.

Про це інформує прес-служба Першого добровольчого мобільного госпіталю ім. Миколи Пирогова.

Ветерани та волонтери нагадали, що два роки тому був ухвалений закон щодо надання статусу УБД добровольцям.

Кілька десятків ветеранів АТО подали передбачені законом документи на розгляд Міжвідомчої комісії, засідання якої відбулося у закритому режимі через перший локдаун.

Більш того, комісія відмовила ветеранам ПДМШ у наданні статусу учасника бойових дій на підставі того, що "пироговці" нібито були "працівниками Благодійного фонду "ПДМШ ім. Миколи Пирогова".

"Коли та ж міжвідомча комісія стала надавати статуси учасників бойових дій нашим побратимам з інших добровольчих підрозділів, насамперед "Госпітальєрів", практика Комісії стала носити не тільки незаконний, а й відверто дискримінаційний характер. Бо відмінність між ПДМШ та Госпітальєрами, за великим рахунком, лише в тому, що ПДМШ не має свого депутата, а "Госпітальєри" мають", - продовжили у прес-службі та додали, що деякі ветерани вирішили йти у "юридичний наступ" на Мінветеранів та комісію.

На сьогоднішній день ветерани мають дві виграні справи у судах першої інстанції та одну - в апеляційній, але Мінветеранів продовжує запеклу боротьбу проти учасників війни на Донбасі за рахунок коштів платників податків.

"Програвши апеляцію Галині Черниш, Мінвет подає апеляційну скаргу у справі Сергія Петрика. Бо на відміну від нас, бюрократи судяться не за свої, а за наші з вами податки. Судові витрати і свої зарплати фінсують також нашим з вами коштом. Агов, депутати та інші можновладці: у нас дійсно створене Міністерство у справах ветеранів, а не Міністерство по боротьбі з ветеранами?! Його точно фінасуємо ми своїми податками, а не ФСБ чорним кешем?! Так якого дідька тоді Мінветеранів замість виконувати рішення судів до останньої касації судяться з медиками-добровольцями?!", - зазначили у прес-службі та закликали депутатів і можновладців долучитися до цього скандалу.

На цю ситуацію також відреагував волонтер, очільник наглядової ради ПДМШ Геннадій Друзенко. У своєму Facebook він зізнався, що не очікував від влади ще раз почути образливу фразу "Ми вас туди не посилали". За його словами, Мінветеранів другий рік веде юридичну війну проти ПДМШ коштом платників податків.

Незважаючи на те, що міністерство та комісія програли ветеранам ПДМШ дві справи щодо незаконності відмови у встановленні статусу УБД у судах першої інстанції та одну в апеляції, вони "не хочуть визнати протиправність своїх дій і продовжують відстрелюватись апеляційними скаргами".

Держава коштом платників податків (тобто нашим з вами) воює проти тих, хто її захистив у найважчі часи. Що ж, нам не звикати. А вам не соромно, Юлія Лапутіна, Володимир Зеленський, Денис Шмигаль, Дмитро Разумков, Галина Третьякова, Олександр Корнієнко, Руслан Стефанчук, Давид Арахамія?", - емоційно підсумував Геннадій Друзенко у своєму Facebook.

Раніше ми розповідали, що з лав ЗСУ звільнили бойового генерала Сергія Кривоноса.