RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Має унікальні цілющі властивості: лікарі розповіли про користь для здоров'я простої капусти

Прийшов час появи свіжих овочів, зокрема молодої капусти, яка не тільки зміцнює імунну систему, а й має антираковий ефект.

Капуста багата на вітаміни, волокна та мінерали, пише Riza.it.

Завдяки своїм протизапальним, антиоксидантним і детоксификучим властивостями, капуста захищає серцево-судинну систему і шлунково-кишковий тракт. Крім того, овоч містить глюкозинолати і ізотіоцианати, які чинять протираковий ефект.

Саме глюкозинолати, що містять молекулу сірки, надають капусті характерного запаху. Вони ж відштовхують від овоча комах і травоїдних тварин. Разом з тим, в організмі людини глюкозинолати здатні блокувати активність ракових клітин. Своєю чергою ізотіоцианати також мають здатність частково обмежувати їх розмноження.

Однак тривале приготування капусти при високих температурах скорочує або призводить до повної втрати корисних речовин. Теплова обробка руйнує вітамін С і знижує вміст глюкозинолатів на понад 75%.

Щоб уникнути пошкодження активних корисних речовин, капусту краще готувати на парі, або в мікрохвильовій печі. Можна також недовго тушкувати овоч. Крім того, її корисно їсти сирою - в салаті.

Фахівці наголосили, що важливо добре пережовувати капусту, що підсилює дію біологічно активних сполук, оскільки розщеплені рослинні клітини легше і швидше вивільняють свій вміст.

Раніше "Апостроф" розповідав, як смачно приготувати цвітну капусту.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: