RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Білецький та Кривонос запропонували готуватися до військового звільнення окупованих територій

План заходів, спрямованих на повернення окупованих територій Донбасу і Криму, презентували в Києві. План дій передбачає три етапи: підготовчий, деокупація і реінтеграція.

На підготовчому етапі Україна повинна відмовитися від будь-яких форм політичного або економічного співробітництва з окупованими регіонами - тобто, фактично, ввести їх блокаду. Дипломатична сторона припускає відмову від Мінських переговорів. За словами екс-командира полку "Азов" та керівника Центрального штабу Національного Корпуси Максима Жорина, Україна повинна домагатися об'єднання питань Донбасу і Криму в єдиний переговорний процес - в рамках "Будапештського формату".

У той же час автори плану дій визнають, що сьогодні не існує передумов для виключно дипломатичного повернення окупованих територій. Тому, на думку генерала Сергія Кривоноса, Україна повинна готуватися до військового шляху звільнення Донбасу та Криму.

На етапі реінтеграції Україна повинна ввести на деокупірованних територіях між цивільними та військовими адміністрації і тимчасово скасувати вибори. Всіх, хто скоював злочини під час окупації - притягнути до відповідальності. Про це заявив лідер Нацкорпуса, засновник полку "Азов" Андрій Білецький.

"Люди, які тримали в руках зброю, які були частиною окупаційних адміністрацій, повинні пройти через закони про колабораціоністів, вони повинні бути обмежені в правах на значний час. Люди, які скоювали злочини, повинні, безумовно, отримати тюремні терміни ", - сказав політик.

Як відзначають в прес-службі Нацкорпуса, представлений План передадуть до Кабінету міністрів України.