RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Поранення полковником ГУР дитини під Житомиром: оприлюднені фото та прізвище офіцера

12 липня в Новоград–Волинському 9–річний хлопчик отримав наскрізне вогнепальне поранення спини. До інциденту причетний житель м. Києва, військовослужбовець, знайомий батька, який приїхав напередодні.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції

За попередньо отриманою інформацією, подія нібито відбувалась на березі місцевої річки. Однак у ході встановлення обставин ці відомості не підтвердились. Поліцейські виявили докази того, що поранення дитини відбулося в будинку.

Як пише Police Control Ukraine стало відомо, затриманий 43-річний киянин Остапенко Олександр Володимирович – полковник, офіцер з особливих доручень Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Перебуваючи на подвір’ї домоволодіння він здійснив один постріл з вогнепальної зброї в спину малолітнього Назарука Даніїла.

На місці події також вилучили одну кулю від пневматичної рушниці діаметром приблизно 4,5 мм, предмет зовні схожий на пневматичну зброю з написом "DIANAstormrider 4,5 мм", 115 предметів сірого кольору, зовні схожих на саморобні кулі, аркуш паперу формату А-4 із зображенням мішені для стрільби.

За словами брата хлопчика, до них у гості приїхав знайомий його батька Олександр Остапенко, який вживав спиртне в альтанці подвір’я. При цьому він мав при собі пістолет, який показував йому та його брату Даніїлу. Після цього, вийнявши з рукоятки пістолета магазин з патронами, дав йому й брату. В подальшому, його брат Даніїл приставив пістолет в притул Остапенку Олександру, після чого Остапенко О. В., застосувавши фізичну силу до брата, відвів пістолет таким чином, що ствол був направлений у спину. В цей час, Остапенко О.В. здійснив постріл, внаслідок якого Даниїла було поранено. Його батько при пострілі не був присутній.

У 9-річного хлопця виявлено пошкодження підшлункової залози, наскрізне поранення шлунку та роздроблення селезінки. Наразі він перебуває у безсвідомості, стан стабільно важкий.