RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Паркувальники поза законом: чому людям в жовтих жилетах можна не платити

Паркувальники не мають права вимагати готівку - в Україні це заборонено законом. Послуги можна сплатити безготівково, а талони та абонементи продаються в певних місцях.

Про це повідомляє "Апостроф".

Згідно з постановою Кабміну №1342 від 2009 року, оплатити парковку можливо тільки безготівкою - через мобільний додаток, за допомогою паркомата або автоматичного в'їзного термінала.

Єдина ситуація, в якій може знадобитися кеш - це покупка паперових талонів та абонементів на паркування. Але продають їх не сумнівні паркувальники на вулиці. У Києві талони та абонементи реалізують через мережу кіосків "Союздрук" або прямо в офісі КП "Київтранспарксервіс". Тобто підійти до автомобіліста і зажадати "живі" гроші за парковку ніхто не в праві.

Люди в жовтих жилетах можуть бути присутніми на парковці тільки як допоміжний персонал, який підкаже, наприклад, де краще стати, але знову ж таки: брати "кеш" з водіїв вони не можуть.

Правила поширюються на паркування, що належать місцевій владі, і не належать до комерційних паркінгів і стоянок, наприклад, на території торгових центрів. При цьому відрізнити приватний паркінг від міського допоможуть карти та списки муніципальних парковок на сайтах місцевих рад.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Паркувальна мафія: як не платити нелегалам і зберегти "здоров'я" свого авто