RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

Всі новини

СБУ накрила мережу інтернет-агітаторів: закликали до захоплення влади в Україні

Співробітники СБУ, які раніше затримали агентів ФСБ в Україні, викрили розгалужену мережу ворожих агітаторів від Росії, які поширювали у соцмережах заклики до зміни держкордону та захоплення влади в Україні. Мережа діяла в декількох великих областях.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Інструкції для проведення інформаційно-підривних операцій через інтернет, агітатори отримували від своїх кураторів з РФ. Під час обшуків за місцями проживання правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку із доказами протиправної діяльності”, - йдеться в повідомленні.

Агентів впливу затримали на Закарпатті, Київщині (місто Бровари), Одещині, Львівщині, Вінничині. До того ж на Закарпатті агітаторством займався посадовець місцевого підрозділу Держслужби з надзвичайних ситуацій. Йому вже оголосили про підозру за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Черкаській області викрили агента російської військової розвідки, який збирав дані про артилерійські склади.