RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Замовне вбивство? Родичі Табанюка вказали на дивні речі в відео моменту катастрофи

Родичі відомого льотчика Ігоря Табанюка, який загинув у страшній авіакатастрофі на Прикарпатті, вважають, що це могло бути замовне вбивство.

Про це повідомляє “ТСН”.

Син Ігоря Табанюка каже, що на батька останнім часом сипався шквал погроз та провокацій. Він навіть збирався вивезти з Коломиї свою сім'ю. Це через аеродром, який намагалися у нього відібрати.

"По-перше, в понеділок він заявив слідчому і моїй матері: якщо найближчим часом щось трапиться, то є - він назвав прізвища - винні і причетні до цього люди. Друге, після прильоту на аеродром, я не виявив на камерах відеоспостереження ніякого відеозапису. Це велика підозра для мене. Я написав заяву в поліцію", - каже син загиблого пілота.

До розслідування планують долучити експертів зі США, а також Словаччини та Австрії, чиї громадяни також були на борту та загинули.

Табанюка поховали з військовими почестями на кладовищі села Королівка поруч з молодшим сином Денисом. Під час прощання центр Коломиї був перекритий, попрощатися прийшли сотні людей. У небо піднялися винищувач СУ-27, улюблений літак Ігоря Табанюка, та десяток легкомоторних літаків, щоб віддати шану легендарному льотчику.

Нагадаємо, аварія легкомоторного спортивного літака WT-10 Advantic сталася в районі села Шепарівці Коломийського району Івано-Франківської області. В результаті трагедії загинули 4 людини. Серед загиблих пасажирів двоє були громадянами США, один - підданий Великобританії. Вони були хасидами. Також загинув професійний льотчик, інструктор і співвласник аеродрому малої авіації в Коломиї Ігор Табанюк.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на смерть Ігоря Табанюка відреагував відомий телеведучий Дмитро Комаров. Він також назвав ймовірні причини аварії.