RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Кирилівці пляж усіяний мертвими медузами - сморід стоїть жахливий: відео

На азовському курорті Кирилівка (Запорізька область) після нашестя медуз на пляжах залишається багато трупів морських тварин, які розкладаються і сильно смердять.

Про це в групі "Улюблена Кирилівка" в Facebook написала одна з туристок.

"Добрий день, підкажіть, місцева влада збирається з цим щось робити? Сморід жахливий, люди виносять медуз на берег з моря, все побережжя усіяне медузами. Де сітки? Хто вивозить медуз? Чи у вас з цим труднощі? Якщо так піде, ви всіх туристів в подальшому втратите. Обурливо", - написала вона і опублікувала відео з пляжу.

"Медуз багато, ми зараз на Федотовій косі, але справа навіть не в тому. Вода заражена їх отрутою, навіть якщо їх немає навколо тіло все пече і свербить, жах, приїхали на море, а купатися неможливо", - відповіли їй в коментарях.

Ситуацію з медузами пояснила власниця однієї з баз відпочинку.

"Дорогі відпочиваючі, ситуація з медузами може змінюватися протягом дня. Від напрямку вітру медузи можуть мігрувати. Тому з ранку вони можуть бути біля берега, а до обіду подує Південний вітер і їх віднесе. Далі, щодо сіток - це не вихід... вже все давно з'ясувалося. Концентрація отрути, в закритій сіткою території, ще більше. Медузи забираються на сітку і виділяють отруту.

Тепер про прибирання пляжу від трупів медуз. Влада не робить НІЧОГО. Хоча прибирати пляж, який належить Кирилівці, вони зобов'язані. Скинули все на підприємців. Ми прибираємо наш пляж. Намагалися вивозити трактором, закопувати і т.д. Якби відпочивальники не витягали медуз з води, то вони б не розкладалися і не смерділи на березі", - написала вона.

Як повідомляв "Апостроф", в Бердянську, після нашестя комарів і медуз, в останні дні липня на узбережжі прийшла нова напасть - щільний шар водоростей, який принесло течією і вітром.