RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Як захиститися від бід на Медовий Спас: тексти молитов

Цього року святкування Макового Спасу випадає на суботу. Це означає, що більшість православних віруючих зможе виділити належну увагу цьому великому святу, з якого починається строгий Успенський піст. Перш за все, це стосується походу в храм і молитов.

Портал "Апостроф" зібрав для вас декілька текстів молитов, присвячених цій важливій події в православному церковному календарі.

Ці молитви повинні читатися зі щирою вірою. Вітається здійснювати цю службу в колі сім'ї і найближчих людей.

Молитва Чесному Хресту "Да воскресне Бог"

Да воскресне Бог, і розбіжаться вороги Його, і нехай тікають від лиця Його всі ненависники Його. Яко зникає дим, нехай щезнуть; яко тане віск від імені вогню, так нехай загинуть біси від імені люблячих Бога і знаменує хресним знаменням, і в радості промовляючи: Радуйся, Пречесний і Животворящий Хрест Господній, прогоняй бісів силою на тобі розп'ятого Господа нашого Ісуса Христа, у пекло зійшовшого і зневажившого силу Диявола, і дарувавшого нам тебе Хрест Свій Чесний на вигнання всякого супостата. О, Пречесний і Животворящий Хрест Господній! Допомагай ми зі Святою пані Дівою Богородицею і з усіма святими навіки. Амінь.

Молитва Всемилостивого Спаса та Пресвятої Богородиці

Владико Господи святий, в вишніх живеш і всевидячим Твоїм оком споглядаєш на всі творіння! Тобі прихиляємо душі й тіла, тобі молимося, Святе святих, простягни руку Твою невидиму мешкання святого Твого, і благослови всіх нас, і прости нам всяке прогрішення вільне й мимовільне, словом чи ділом скоєне. Даруй нам, Господи, розчулення, даруй сльози сокрушенія душі на очищення від багатьох гріхів наших, даруй велію Твою милість світові Твоєму і нам, негідним рабом Твоїм, бо благословенне і препрославлене є ім'я Твоє нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Також раніше портал "Апостроф" зібрав для вас найкращі листівки, вірші і поздоровлення в прозі, присвячені Медового Спасу.