RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Нічим не гребують: в окупованому Криму ФСБ збирає дані про школярів

В окупованому Криму, у місті Керч "управління освіти" збирає особисті дані про учнів від 12 до 17 років для окупаційної ФСБ Криму без їх дозволу. На думку правозахисника Олександра Сєдова, це є порушенням права на приватне та сімейне життя.

Про це він розповів "Суспільному Крим".

Правозахисник наголосив, що учні не зобов'язані надавати свої особисті дані, як і номер свого телефону можуть продиктувати або записати фейковий. Як підкреслив Сєдов, така вимога "керівника управління освіти" Віктора Дахіна є порушенням права на приватне, сімейне життя. Оскільки це передавання особистої інформації третім особам без згоди особи, яка цією інформацією володіє.

Він додав, що це робиться для відстежування переміщення та дзвінків таких людей.

"Наприклад, можна зібрати інформацію про те, хто безпосередньо брав участь в будь-якої акції за номерами мобільних телефонів учасників. І, в подальшому, на підставі цього списку, притягувати до відповідальності за чинним російським законодавством", - зазначив Сєдов.

Так, до видання "Керч.ФМ" передали докази того, як "начальник управління освіти" вимагає від директорів шкіл надати окупаційному управлінню ФСБ Криму дані про неповнолітніх учнів від 12 до 17 років. Дані містять: ПІБ, число, місяць, рік народження, а також номер мобільного.

"Відповідно до запиту "Управління Федеральної служби безпеки Російської Федерації по Республіці Крим і місті Севастополі" необхідно 10 серпня 2021 року до 15.00 подати відомості про дітей у віці від 12 до 17 років, які навчаються в загальноосвітніх установах міста Керчі, згідно формою, що додається. Додатково повідомляємо, що повноваженнями органів ФСБ Росії передбачено отримання персональних даних без згоди суб'єкта", - такий текст наведений у дорученні з підписом Дахіна.

Фото: kerch.fm

Згідно ще одній світлині, "Керч.ФМ" інформує, що директора керченських шкіл виконали вимогу.

Фото: kerch.fm

Нагадаємо, в Україні викрили мережу агентів ФСБ, організовану колишнім співробітником СБУ.