RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Відпочинок на озерах: ціни і як дістатися на мальовничі курорти в Україні

Літній сезон в Україні в самому розпалі і українці можуть відпочити не тільки на курортах Азовського або Чорного морів, а й на мальовничих озерах.

"Апостроф" розповідає, на яких озерах українці можуть відпочити влітку 2021 року і як до них дістатися.

Озеро Світязь

До нього з Києва можна дістатися на поїзді - доїхати до Ковеля, а потім пересісти на маршрутку до Шацьких озер. Вартість номера на базі відпочинку стартує від 120 грн за людину, а кімната в приватній садибі обійдеться від 170 грн. На Світязі обладнаний пляж, є канатний парк, віндсерфінг, екскурсії на позашляховику, туристичних байдарках, човнах і "велораллі".

Блакитне озеро

Озеро розташоване в Чернігівській області та дістатися до нього можна автобусом Київ-Гомель, а в Чернігові потрібно пересісти на рейсовий автобус або приміський поїзд, який слідує до Горностаївки. Економ-будиночок "Фінляндія" обійдеться від 450 грн/добу, а за всі зручності доведеться доплатити більше - від 1200 грн. На території, що охороняється, можна встановити намет за 75 грн. На території озера є альтанки, водні гірки, наметове містечко, гриль-бар.

Біле озеро

Знаходиться в селі Рудка Рівненської області, а найближча залізнична станція до озера - Рафалівка. На території розташована база відпочинку, де можна орендувати номер від 280 гривень. За 20 гривень на добу можна поставити свій намет.

На Білому озері є піщаний пляж і пірс, а відпочивальники можуть орендувати катамарани, катери і водні скутери.

Озеро Сиваш

Розташоване в селі Григорівка Херсонської області. Туристам рекомендують добиратися до озера на своєму автомобілі, оскільки від села доведеться проїхати ще 6 кілометрів. Від Григорівки можна замовити таксі, яке обійдеться в дві сторони в 50 гривень.

Трикімнатний будинок на 9 осіб зі зручностями можна орендувати за 1200 гривень на добу. На території озера Сиваш є платна парковка, альтанки зі столиками, лежаки, дитячий майданчик, туалет і душові кабінки з прісною водою.

Раніше ми називали топ-10 кращих курортів України.