RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Що відомо про підприємця, який отримав понад 25 млн грн на заходи до Дня Незалежності України

Після скандалу з 6,79 млн гривень, які було перераховано за зйомки роликів про Крим і "Зоряний пил", стало відомо, що за заходи з нагоди 30-річчя Незалежності України, фірми, пов'язані з раніше невідомим Богданом Трілем, отримають понад 25 млн гривень. І все це без тендера.

Про це пише видання "Наші гроші".

За даними "Прозорро" ДП "Центр захисту інформаційного простору України" уклало договір на проведення в Києві двох урочистих концертів з нагоди 30-ї річниці незалежності України та їх рекламу на загальну суму 49,56 млн грн.

Перший концерт за участю президента та інших представників влади обійдеться українським платникам податків в 19,50 млн грн. У кошторисі вказано вартість послуг режисерської групи (1 млн грн), саунд-продюсерів, хореографів, але немає даних про те, чиї послуги та в якій сумі оплачуються з держбюджету. Також в документі відсутня оплата гонорарів виступаючим.

Підряд на цей концерт отримало ТОВ "ПКС", власниками якого є кияни Юрій Кошель і Марина Семенова. Також вони володіють ТОВ "Івент агентство "ЛМ продакшн", який отримав 6,70 млн грн за урочисте нагородження Зеленським "Національних легенд Україна" 22 серпня.

Другий концерт на вулиці Хрещатик і Майдані Незалежності за 19,90 млн грн організовує ТОВ "Спецекспотрейд". У документі також немає даних про те, хто і скільки отримає за конкретні послуги, хоча зазначено, що тільки на послуги гримерів і костюмерів буде витрачено 3,94 млн грн, на спецефекти та реквізит виділили 5,18 млн грн.

Засновниками "Спецекспотрейда" є киянин Юрій Біловус і львів'янин Богдан Тріль. Раніше Біловус був директором фірми "Євромедіа Україна" відомого продюсера Павла Грицака, яка організовувала конкурси Eurovision в Києві. Однак саме "Спецекспотрейд" до цього часу не згадувалася як організатор будь-яких видатних подій. Також у Біловуса і Тріля є громадська організація "Відкритий напрямок ЮА".

Варто зазначити, що вищезгаданий Богдан Тріль отримає 3,50 млн грн на благодійний концерт в Опері, 2 млн грн з яких виплатять за декорування намету.

Крім того, Тріль є співзасновником ТОВ "Хатагудс", яке отримає 4,60 млн грн за зйомку підняття прапорів в декількох містах.

Тріль був у 2017 році продюсером артистки від Азербайджану на "Євробаченні" Діани Гаджиєвої, яка посіла 14 місце, а у 2019 році був продюсером артиста від Азербайджану, яких посів 7 місце.

Також Богдан Тріль - продюсер англомовного тревел-шоу Discover Destination UA, якому український культурний фонд виділив фінансування на 1 сезон.

Раніше ми писали, що в Херсоні впав найвищий флагшток в області, за який підрядник мав отримати 8 млн гривень.