RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

17 травня

16 травня

Всі новини

Як відсвяткувати Перше вересня вдома: поради психолога

Психолог розповіла, як допомогти дитині адаптуватися до школи і дала кілька порад, як батькам організувати свято Першого вересня.

Про це розповіла психотерапевт Центру психічного здоров'я і травматерапії Форпост HELP Ольга Тимошенко в колонці ZN.UA.

Вона зазначила, що в цей день все повинно бути на другому плані, а головне це дитина і її емоції, вона повинна відчути, що це для неї свято. Не для вчителя або школи, а саме для неї.

Можна привітати малюка всією сім'єю ще вранці, перш ніж відправитися в школу. Зробити невеликий подарунок на зразок повітряних кульок. А після закінчення урочистостей погуляти в парку або почастуватися тортиком або домашнім пирогом і почаювати з рідними і друзями.

Психолог зазначає, що основна мета шкільного навчання — соціалізація.

"Придбання таких важливих навичок, як здатність долати труднощі, вибудовувати відносини з ровесниками та вчителями, вирішувати конфлікти, відстоювати власну думку, зайняти свою комфортну нішу в колективі, самоорганізовуватися, брати на себе відповідальність. Голі знання ще нікого не зробили успішним, а тим більше щасливим", - зазначила Тимошенко.

Нагадаємо, що у новому навчальному році, який розпочнеться у середу, 1 вересня, на школярів очікують деякі зміни. Це і реформа Нової української школи, і нова система оцінювання для молодших класів, і нове шкільне меню та багато іншого.