RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Російська туристка забралася в гробницю святого Лазаря: відео стало хітом мережі

Літня туристка з Російської Федерації залізла в саркофаг Лазаря на Кіпрі, звідки не змогла вибратися без сторонньої допомоги.

Відео, яке стало хітом мережі, опублікував Telegram-канал Mash.

Під час екскурсії в Ларнаці жінка вирішила "приміряти" саркофаг праведного Лазаря. Після того як її дії помітили екскурсоводи, росіянка, немов у покарання за гріхи, застрягла в гробниці. В результаті її діставали звідти всієї туристичною групою.

Після свого воскресіння Лазар перебрався на Кіпр, де і прожив 30 років, ставши першим єпископом нинішньої Ларнаки. Тут же він і був похований.

У центрі міста в пам'ять про праведника побудували церкву Святого Лазаря. На мармуровому саркофазі святого викарбувано напис: "Лазар, друг Христа».

Лазар Чотириденний вважається покровителем Ларнаки, і за тиждень до православної Пасхи городяни відзначають його воскресіння, проносячи вулицями міста присвячену йому ікону, яка зберігається в церкві.

Раніше ми писали, що в стамбульському районі Бешикташ, де буде побудована станція метро, археологи виявили гробниці курганного типу, що датуються 3000-3500 рр до н.е.