RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 червня

Всі новини

Що в нього за "дах": Андрій Волков продовжує оббирати державу, попри резонансні справи проти нього і його компанії

Компанія ТОВ "Віалайф Україна" під керівництвом Андрія Волкова, щодо якої поліцією розслідується резонансне провадження про махінації з поставками "антикоронавірусних" товарів ряду державних медичних установ, продовжує вигравати державні тендери.

Про це стало відомо з даних системи Prozorro.

Згідно з даними системи, 27 вересня "Віалайф Україна" вдалося роздобути тендер без використання електронної процедури від комунального некомерційного підприємства "Смілянська багатопрофільна лікарня" на поставку систем реєстрації медичної інформації та дослідницького обладнання на загальну суму 15,25 тис грн.

Абсурдність ситуації в тому, що, як уже писав "Апостроф", поліцією розслідується провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч 4 ст 190 і ч 5 ст 191 КК України. Йдеться про порушення в ході поставок "Віалайф Україна" медичного обладнання більш ніж 10 медустановам по всій Україні на десятки мільйонів гривень.

Але і це не все - як свідчать дані відкритих судових реєстрів, щодо самого Волкова різними судами розглядаються справи про неповернення боргів. Тільки вже за наявними судовими рішеннями судів зобов'язали його повернути близько 10 млн грн. У зв'язку з відмовою Волкова повертати гроші кредиторам суд навіть приймав рішення про заборону його виїзду за кордон.

Практику невиконання зобов'язань Волков переніс і на діяльність ТОВ "Віалайф Україна", де він є генеральним директором і на цей час єдиним бенефіціаром через свою громадську організацію "Фонд захисту України". Раніше засновниками компанії був також ряд авторитетних медпрацівників, але вони, надивившись на схеми Волкова, поспішили вийти з-поміж засновників.

Суть схем Волкова полягала в тому, що він, втершись до довіру до своїх колишніх співзасновників, і отримавши доступ до професійних контактів в медустановах по всій Україні, почав "продавати" їм товари медичного призначення. При цьому він постійно заявляв, що, нібито, діє, під егідою Офісу президента. В результаті товари продавалися по завищеним цінам, а часом, як повідомляють поінформовані джерела, зобов'язання поставок медобладнання і зовсім не виконувалися.

Ще кілька штрихів - після входження в число засновників "Віалайф Україна" і отримання посади гендиректора Волков без згоди інших засновників встановив собі зарплату в 350 тис. грн, які отримував із завидною регулярністю. Рядові ж працівники підприємства не отримували свою зарплату по кілька місяців. Як каже співрозмовник, знайомий з діяльністю Волкова, останній просто виводив гроші на підставні фірми. Так, тільки в червні 2021 понад 750 тис грн, призначених для зарплат співробітників і сплати податків, пішли на фірму-прокладку.

Попри те, що всі ці факти відомі правоохоронним органам, Волков, як повідомляють джерела, хизується своїми зв'язками, нібито, близькими до самого Зеленського, і не має наміру зупиняти свою сумнівну діяльність. А це значить що сьогодні, в переддень чергової хвилі коронавірусу, держава, замість того, щоб допомагати хворим громадянам, знову буде наповнювати кишені цього безкарного афериста.