RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Що категорично не можна робити в день святих мучеників Купріяна і Устини

У п'ятницю, 15 жовтня, православні християни відзначають День святих мучеників Кипріяна (Купріяна) і Юстини (Устини).

Про те, які існують в цей день заборони і прикмети, повідомляє ДТРК Самара.

Святі Кипріян і Юстина є християнськими мучениками, які страждали і були страчені за віру в III столітті. Згідно православних традицій Кіпріану моляться про захист від темних сил і чаклунства, оскільки до свого навернення до християнства він був відомим магом і служив сатані.

Устина ж, навпаки, була християнкою, в яку був закоханий юнак на ім'я Аглаїд. Він попросив Кипріяна приворожити її, але Юстина відповідала на залицяння Аглаїда відмовою, мотивуючи його тим, що у неї вже є тільки Небесний Наречений - Ісус Христос.

Магія, якою володів Кипріян, не мала ефекту - Юстина молилася, постилася, і жодні закляття на неї не діяли. І тоді Кипріян наслав на місто Юстини прокляття, які, втім, теж не завершилися успіхом, тому що дівчина весь час молилася, а її земляки стали християнами. Зрозумівши, що нічого у нього не вийде, Кипріян також перейшов в християнство, але вже за часів римського імператора Діоклетіана, коли почалися переслідування християн, Кипріяна і Юстину заарештували, жорстоко катували, а потім стратили. Воїн Феоктист, який був присутній на страті, був вражений їх безстрашністю і теж потім прийняв християнство - цей вчинок коштував і йому життя.

Що не можна робити в цей день

Категорично заборонено вступати в конфлікти і провокувати сварки. Вважається, що це спровокує активність темних сил і призведе до низки невдач.

У цей день краще не варто давати обіцянок, які буде не під силу виконати. Також рекомендується не проводити цей день в галасливих компаніях з алкоголем, а краще побути в колі сім'ї.

Не можна починати нові справи, бо вони завершаться провалом.

Не можна носити яскравий одяг, щоб не привернути пристріт і порчу.

Прикмети в цей день

Вважається, що якщо на вікнах з'явився іній, то попереду буде суха і сонячна погода. У той же час, якщо в цей день буде дощ листопад, дме холодний вітер зі сходу, або з півночі, а також йде дощ - значить, скоро прийде холодна, сніжна, сувора зима.