RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Як не завантажити фейкову програму "Дія": детальна інструкція

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України рекомендує завантажувати програму "Дія" виключно з мобільних магазинів.

Про це прес-служба відомства повідомляє у Telegram.

У службі нагадали українцям, що в мережі існує фейкова програма "Дія" , яка може нести загрозу при завантажуванні на телефон. Як зазначають у Держспецзв'язку, фейкові програми можуть не лише поширювати шкідливе ПЗ, а й збирати особисті дані громадян, а також незаконно знімати гроші з карток.

Аби не стати жертвою шахраїв, рекомендується завантажувати програму тільки з перевірених мобільних магазинів вашої платформи: AppStore для iOS, PlayMarket для Android. Також необхідно перевіряти назву автора програми: автором оригіналу є Міністерство цифрової трансформації України.

Крім того, додаток можна буде завантажити безпосередньо з сайту Дія, перейшовши за посиланням. При цьому слід перевіряти наявність актуальної версії програми.

Раніше в МОЗ України розповіли про різницю між COVID-сертифікатом та Міжнародним свідоцтвом про вакцинацію, а також про те, де їх можна отримати.