RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Наскільки Україна готова дати відсіч у масштабній війні з Росією: генерал описав розстановку сил

Український військовий та політичний діяч, лідер партії "Сила і честь", колишній глава СБУ Ігор Смешко висловився про загрозу повномасштабного військового вторгнення Російської Федерації в Україну, а також про те, наскільки наша країна готова дати у цьому випадку відсіч.

Про це він розповів в інтерв'ю Миколі Вересню на Апостроф TV.

Як зазначає Смешко, якщо подивитися на карту, то сили росіян охоплюють Україну як підкова, особливо у зв'язку зі зміною ситуації в Білорусі. Там фактично розгорнуто російські військові бази, завдання яких нейтралізувати війська НАТО з Прибалтики за годину "Ч".

"Крім того, сам Лукашенко сказав, що збройні сили Білорусі і Росії є єдиним цілим, і вони готові до будь-яких наступальних дій. З іншого боку, Крим - фактично непотоплюваний авіаносець, який нас підсікає з іншого флангу. Тобто статичне положення кращих підготовлених частин українських ЗС на території Донецької та Луганської областей створює потенційну загрозу з точки зору стратегії", - заявив Смешко.

У той же час, екс-голова СБУ вважає, що війна буде не лише в Донецьку та Луганську.

"Якщо в Росії захочуть вирішити українське питання військовим шляхом, то стратегічна операція буде включати застосування військово-космічних сил. Хіба після 1991 року ми (Україна-ред) отримали хоча б один літак сучасного західного зразка, або хоча б один засіб ураження "повітря-повітря", або засіб протиповітряної оборони? Ні. Все, що у нас є, це техніка виробництва колишнього Радянського Союзу. Та чи є для Росії таємницею тактичні характеристики цього озброєння?", - підкреслив Смешко.

Також генерал-полковник СБУ нагадав про останні військові навчання в РФ, де були задіяні військово-космічні сили.

"Ми побачили в їхньому арсеналі літаки, ті ж Ту-160, Ту-90, які здатні вражати ціль на відстані в 3500 км. Вони можуть навіть не заходити в повітряний простір України. Крім того, під час цих навчань, вони відпрацьовували посадки на магістральні дороги. У Білорусі та Криму давно відпрацьовані військово-десантні операції", -заявив Смешко.

Детальніше читайте в інтерв'ю "Апострофа":Україна не має чим воювати проти РФ, але шанс дати відсіч є – екс-глава СБУ