RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У Британії розгадали таємницю надгробку Чорного принца: хто замовив статую

Вчені проаналізували надгробок та зображення Чорного принца (1330–1376), спадкоємця англійського престолу, старшого сина короля Англії Едварда ІІІ.

Про це повідомляє Dailymail.

Особливий інтерес у фахівців викликало зображення Чорного принца в Кентерберійському соборі: за даними наукових досліджень, його доручив зробити його син, Річард II лише через десять років після смерті батька у 1376 році.

"Ми схильні думати, що надгробок і портрет спадкоємця були зроблені невдовзі після смерті Чорного принца за вказівкою у його заповіті. Іншими словами, тут потрібно перенестися на 10 років після його смерті - цілком імовірно, що створенням зображення та надгробка займався його син", - зазначає старший викладач середньовічного мистецтва Інституту. мистецтва Курто в Лондоні, доктор Джессіка Баркер.

Чорний принц був спадкоємцем англійського престолу, але помер раніше свого батька у віці 45 років. 1377 року англійський престол успадкував Річард ІІ.

Багато вчених вважають, що Чорний принц отримав своє прізвисько або через свої чорні обладунки, або через свою звірячу репутацію - вважається, що він був причетний до різанини при облозі Ліможа у Франції 1370 року. Тоді загинуло 3000 человек.

Спадкоємець престолу згадується в п'єсах Вільяма Шекспіра "Річард II" і "Генріх V". Його ключова роль Столітньої війни, серед інших подій, визначила його як суперечливу, але важливу історичну фігуру епохи Середньовіччя.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені розкрили таємницю унікальної маски з Перу - її розписали людською кров'ю, а також пташиними яйцями.