RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Отримати матдопомогу у зв'язку з вагітністю стане легше: що придумала влада

Український уряд спростив процес отримання матеріальної допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами жінками, які не застраховані в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування. Відповідне рішення було ухвалено Кабміном 3 листопада 2021 року.

Про це повідомили на офіційному порталі Міністерства соціальної політики.

Ці зміни значно спростять призначення цього виду соцдопомоги студенткам, жінкам, які ніде не працюють, жінкам, які перебувають на обліку у центрі зайнятості, а також тим, хто був звільнений у зв'язку з ліквідацією підприємства.

Спрощеною процедурою зможе скористатися понад 14 тисяч українок.

Тепер для отримання соцдопомоги у зв'язку з вагітністю та пологами не потрібна буде паперова довідка. Замість неї використовуватиметься відповідна інформація в електронному вигляді, отримана з різних державних Реєстрів та баз даних.

Якщо ж технічної можливості використання "ДіЯ" не буде, то можна буде використовувати паперовий варіант довідки.

Остаточний перехід на призначення допомоги без надання довідки у паперовій формі відбудеться після запровадження електронної взаємодії Порталу "ДіЯ" з Реєстром медичних висновків в електронній системі охорони здоров'я.

Раніше ми також повідомляли про те, коли і які документи потрібно подавати для отримання матдопомоги в зв'язку з вагітністю.