RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Допомагало від похмілля: в Ізраїлі археологи знайшли стародавнє кільце з самоцвітом

Ізраїльські археологи знайшли унікальний артефакт, який допомагав у давнину боротися з пияцтвом.

Про це повідомляє Dailymail.

Йдеться про кільце з пурпурним аметистом - воно було виявлено на величезному старовинному винному заводі в місті Явна, за 24 км на південь від Тель-Авіва. Площа заводу складає 75 000 футів.

Аметистом є кристалічний кварц, який буває різних кольорів від блідо-бузкового до темно-червоно-пурпурового. Він класифікується як напівдорогоцінний камінь і сьогодні, зазвичай, є відносно доступним. Його вважали широко розповсюдженим каменем у стародавньому світі, ще з часів греків – він використовувався, щоб зупинити дію алкоголю. Крім того, як зазначають дослідники, аметист згадується в Біблії як один із 12 видів каміння на нагруднику первосвященика.

Він був знайдений у шарах, датованих пізнім візантійським та раннім ісламським періодами (7 століття нашої ери), що дозволяє припустити, що йому близько 1400 років.

Фото: Dailymail

Фото: Dailymail

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на острові Суматра дайвери виявили загублений скарб - інкрустовану дорогоцінним камінням статую Будди VIII століття та безліч дорогоцінного каміння, вартість яких оцінюється в мільйони доларів.