RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Нацкорпус запропонував полякам допомогу у конфлікті на кордоні з Білоруссю

Національний Корпус звернувся до польської влади з пропозицією надати допомогу у міграційному конфлікті на кордоні з Білоруссю.

Про це йдеться у офіційному листі партії на ім’я міністра закордонних справ Республіки Польща Збігнева Рау.

"Ми, українські патріоти, ветерани бойових дій, члени ПП "Національний Корпус" з великим занепокоєнням спостерігаємо за драматичними й загрозливими подіями, що останніми днями розгортаються на кордоні Польщі та Білорусі. Для нас очевидним є те, що Російська Федерація спільно з нелегітимною та злочинною владою Білорусі розпочали гібридну агресію проти Вашої держави", - йдеться у листі.

Нацкорпус висловлює солідарність з польським народом та готовність взяти участь у заходах на польсько-білоруському кордоні.

"Звертаємось до Вас із пропозицією розглянути можливість залучення українських добровольців, ветеранів російсько-української війни – членів нашого Руху у якості волонтерів для допомоги особовому складу, залученому до протидії гібридній агресії РФ на кордоні Білорусі з Республікою Польща", – написали у зверненні.

Як відомо, 8 жовтня нелегальні мігранти за підтримки білоруських силовиків здійснили спробу прорватися через польський кордон. У прикордонних районах Польщі введено надзвичайний стан. Таких же заходів вжила і Литва.