RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

День святого Юрія Переможця: як правильно молитися і що не можна робити

23 листопада православні віруючі відзначають День пам'яті святого Георгія (Юрія) Переможця - одного з найвідоміших християнських мучеників.

"Апостроф" розповідає, що не можна робити в цей день і які молитви треба читати.

Що не можна робити

  • Будувати серйозні плани;
  • Приймати важливі рішення;
  • Ходити в гості;
  • Сідати за кермо;
  • Краще не вирушати в далекі поїздки;
  • Не варто зловживати алкоголем та переїдати;
  • Уникайте лінощів і неробства;
  • Не слід брати гроші в борг.

Молитви до великомученика Юрія Переможця

"О всехвальний святий великомученику і чудотворцю Юрію! Зглянься на нас швидкою твоєю допомогою і ублагай чоловіколюбця Бога, щоб не осудив нас, грішних, за беззаконня наші, а сотворив з нами за великою Своєю милістю. Не зневаж моління нашого, але виблагай нам у Христа і Бога нашого тихе і богоугодне житіє, здоров’я ж душевне і тілесне, землі плодючість і в усьому достаток; і щоб ми не перетворювали на зло добро, що дарується нам тобою від всещедрого Бога, але на славу святого імені Його і на прославлення кріпкого твого заступництва, щоб подав Він країні нашій, боголюбивому воїнству її і всім православним християнам на супротивників перемогу і щоб укріпив державу нашу постійним миром і благословенням. Особливо ж щоб охороняв нас ополченням святих Своїх ангелів і щоб визволитися нам, після відходження нашого із цього життя, від підступів диявола і від тяжких повітряних митарств і не осудженими стати перед престолом Господа слави. Почуй нас, страстотерпцю Христів Юрію, і благай за нас безперестанно Триіпостасного Владику Бога всіх, щоб Його благодаттю і чоловіколюбством, твоєю ж допомогою і заступництвом ми знайшли милість і стали праворуч Праведного Судді з ангелами і архангелами і всіма святими, і Його завжди славили з Отцем і Святим Духом нині, і повсякчас, і навіки-віків. Амінь".

Цю коротку молитву святому можна читати в будь-який час дня і ночі:

"Яко полонених визволитель, і жебраків захисник, немічних лікар, царів поборник, звитяжний великомученик Георгій, моли Христа Бога, щоб спастися душам нашим".

Цю молитву можна читати у хвилини скорботи і печалі. Її слова здатні зміцнити віру і допомогти уникнути біди і небезпеки:

"Святий Георгій, наш покровитель і захисник! Молю Тебе, вразив змія болю моєї своїм світлоносним списом, вкрий від бід тіло і дух мій, захисти в небезпеці душу мою. Благав він Бога мого, та не дасть Він загинути духу мого, нехай збереже його у тілі моєму і позбавить від страждань. Тебе молю, святий великомученик Георгій, не залиш мене і вкажи шлях до істини та віри. Амінь".

Ця молитва здатна вберегти людей від небезпеки, пов'язаних з військовими діями:

"Святий воїн Георгій, силу дає, захисник слабких, знедолених утішитель, змія переміг! Молю Тебе: укрий мене від передчасної смерті і захисти мій дух і тіло моє від усякого зла. Амінь".