RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Як утеплити квартиру та не мерзнути взимку: корисні поради

Хоча синоптики прогнозують відносно теплу зиму, але уже почалися перші заморозки. Передбачається, що грудень буде суворим і сніжним. Опалення уже давно увімкнули, проте, теплі батареї не гарантують комфортної температури у приміщенні.

Аби не сплачувати шокуючі рахунки за опалення, “Апостроф” пропонує скористатися простими і доступними кожному порадами, щоб оселя залишалася теплою та затишною.

Утеплення вікон

Ні для кого не секрет, що значна частина тепла може виходити просто через щілини у вікнах. Звісно ж, краще замінити вікна на сучасні, якісні з подвійним склопакетом. Але, якщо цього зробити не вдалося, – можна герметизувати щілини. Так, температура повітря у приміщенні підніметься до 5-7 градусів. Чудово із цим завданням упораються силіконові герметики, які повністю заповнюють порожнечу і стійкі до вологи.

Також можна скористатися прогумованим ущільнювачем, що кріпиться між рамою і склом. Не зайвим буде наклеїти на вікна теплозберігаючу плівку. Вона прозора і здатна пропускати 85% світла. А також, не варто забувати відкривати на день штори, а вночі закривати, це також впливає на температуру у кімнаті.

Утеплення вхідних дверей

Через вхідні двері із будинку може втрачатися близько 15% тепла. Аби цього не сталося необхідно перевірити, наскільки щільно двері прилягають до дверної коробки і, за необхідності, виправити ситуацію. Це можна зробити за допомогою монтажної піни, використання спеціальних нащельних рейок чи вирівнювання порогу.

До речі, закривання дверей у під’їзд та на поверсі також суттєво збереже тепло у будинку, а отже – і у квартирі.

Вентиляція

Закривати вентиляційні отвори у квартирі заборонено, але можна їх прикрити картонкою або спеціальними дверцятами-гратами. Так, можна підвищити температуру до 5 градусів.

Батареї

Від батареї в квартирі формується до 90% тепла. Тому необхідно максимально звільнити простір навколо них – підняти штори, відсунути від меблів тощо. Так, максимальна кількість тепла віддавалася приміщенню. Також, необхідно регулярно протирати батареї від пилу.

Не зайвим буде встановити спеціальний дзеркальний “екран” між батареєю та підлогою. Зробити його можна із звичайної фольги. Такий нехитрий метод дозволить підвищити ефективність тепловіддачі батарей на 20%, адже тепер вони не будуть обігрівати стіни.

Килим

Можливо, мати килим на підлозі немодно, зате практично і ефективно. Цей бюджетний варіант допоможе зберегти тепло у приміщенні взимку.

Раніше ми розповідали, як можна зекономити в опалювальний сезон і платити менше за опалення.