RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

17 травня

16 травня

Всі новини

Чи прийде в Україну найсуворіша "зима десятиліття": метеоролог дала чітку відповідь

В Україні температура взимку 2022 року може бути на кілька градусів вищою порівняно з попередніми роками.

Про це розповіла в ефірі телеканалу "ГІТ" завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України Віра Балабух.

Вона спростувала очікування "народних синоптиків" про нібито найбільш сувору зиму, яка чекає на українців наступного року, відштовхуючись від даних основних прогностичних центрів.

"Така інформація регулярно з'являється. І коли подивитися, коли вона з'являється, то це, як правило, початок опалювального сезону. Голос фахівців у цьому хорі губиться. "Укргідрометцентр" та науковці, всі вони одностайно говорили, що нас очікує тепла зима. Але наш голос не чутно було у цьому інформаційному потоці", - зазначила фахівець.

Вона нагадала, що упродовж минулих років найбільші зміни у нас температури спостерігалися у січні-лютому. Як правило, саме ці місяці стали найтеплішими протягом останніх десятиліть.

"Очевидно, що і зима-2022 буде не винятком. І за цими прогнозами, то очікується - січень-лютий можуть бути десь на два, а можливо, й на три градуси теплішими, ніж зазвичай, ніж вони були протягом останніх тридцяти років. А ми пам'ятаємо, що цей період був досить теплий в Україні. І зими були досить теплими", - наголосила вона.

Раніше синоптик та метеоролог Олександра Хала розповіла, як самому визначити погоду та яким прогнозам не варто вірити.