RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Учасники АТО Херсонщини звернулися до СБУ, звинувативши депутата облради Черепаху у фінансуванні окупантів

Депутат Херсонської облради Альберт Черепаха "прикриває бізнес екскерівника Генічеської РДА, який розшукується за сепаратизм, і фінансує окупантів".

Про це заявляють ветерани АТО, пише "Народна правда".

Громадська організація "Об'єднання учасників бойових дій "Фенікс" звернулася з офіційним листом до СБУ за фактом фінансування протиправної діяльності депутатом обласної ради Херсонщини Альбертом Черепахою.

"Черепаха, який очолює земельну комісію облради, підхопив бізнес колишнього голови Генічеської РДА Сейтумера Німетуллаєва, який перебуває в розшуку, які покинув підконтрольну Україні територію в 2014 році. Німетуллаєв звинувачується за статтею 110 КК займатися бізнесом на території Херсонської області за допомогою депутата Черепахи", – йдеться на facebook Олександра Тарасова.

З'ясувалося, що у 2014-15 Альберт Черепаха "неодноразово приїжджав до Криму, де фігурантами обговорювалася схема виведення з-під удару майна втікача Німетуллаєва, згодом успішно реалізована. Було створено спільне підприємство "Содружество-Юг", якому передали основну "Сім'ї Німетуллаєвих".

Як пишуть журналісти, на Черепаху було переписано близько 9 тисяч га землі та сільськогосподарську техніку, які вдалося вивести з-під арешту в рамках кримінального провадження. Вартість переданих активів склала щонайменше $15 млн.

"Таким чином вдалося не тільки зберегти левову частину майна екс-глави Генічеської РДА, а й продовжити його бізнес на території України. На сьогодні депутат облради Альберт Черепаха перекладає "частку" від успішно працюючого сільгосппідприємства фігуранту справи про сепаратизм Сейтумеру Німетуллаєву", - йдеться у матеріал.

Сам Черепаха "підтримував анексію Криму та входження півострова до складу РФ, говорив, що і Херсонська область готова увійти до складу Росії, активно допомагав організації різних культзаходів в окупованому Криму", – нагадують ветерани.

"Об'єднання учасників бойових дій "Фенікс" направило своє звернення до Служби безпеки України, наголосивши, що готове надати документи, що доводять передачу великих сум від підприємства "Содружество-Юг" Німетуллаєву, яке перебуває під слідством за сепаратизм.