RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Пластуни принесли до Ради Віфлеємський вогонь світу: опубліковано фото

У п’ятницю, 17 грудня до Верховної Ради України учасники української благодійної організації “Пласт” привезли Віфлеємський вогонь миру.

Про це повідомляє фотокореспондент “Апострофа” Роман Пєтушков.

На фото видно, що священне полум'я, запалене від лампади над місцем народження Ісуса Христа, поставили на трибуну, після чого представниця “пластунів” виголосила промову.

Традиційно, усі учасники події зробили спільне фото зі священним вогнем.

Віфлеємський вогонь не варто плутати з Благодатним Єрусалимським вогнем, який чудодійним чином сходить на всіх християн напередодні Великодня. Віфлеємський вогонь постійно горить у Віфлеємі, на місці народження Ісуса Христа.

Ця акція була заснована ще у 1988 році Австрійською телерадіокомпанією ORF, як благодійний вчинок – донести світло із символічного місця народження Ісуса Христа тим, хто святкує Різдво поза домом – у лікарнях, дитячих будинках тощо.

В Україні Віфлеємський вогонь, що символізує мир, любов та добро, почали поширювати у 1999 році пластуни — українські скаути. Завдяки їм, помилуватися священним вогнищем мають змогу пацієнти лікарень, діти у сиротинцях, школярі, працівники громад та інші. З початком російсько-української війни пластуни вже 5-тий рік передають Вифлеємський вогонь миру й різдвяні подарунки українським захисникам у зону бойових дій на Сході України.

Раніше ми писали, що минулого року у Раду також приносили Вифлеємський вогонь миру.