RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Як захиститись від зимових морозів: важливі поради полярників

Після рясних опадів снігу в Україну прийшло потепління, але це не на довго. Полярники розповіли декілька лайфхаків, як захистити себе від переохолодження та витримувати великі холода.

Про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр на своїй сторінці у Facebook.

Нон-стоп

Потрібно постійно рухатися, щоб не замерзнути. У статичному положенні все одно потрібно робити розминки, рухати хоча б пальцями, а бажано - всім тілом.

Їсти

Перед виходом до вулиці, де чекає вже лютий мороз, потрібно обов'язково поїсти, тому що організм у холоді буде витрачати багато енергії. Якщо немає часу на їжу - треба взяти із собою швидкі калорії: шоколад, поживний батончик.

Крем

Не пізніше ніж за півгодини потрібно змастити жирними кремом відкриті ділянки шкіри, які можуть завітритися на морозі. На губи також потрібно нанести спеціальні зволожуючі та живильні засоби.

Одяг

Між кількома шарами одягу повинен бути простір, щоб тепло краще зберігалося. Також одяг повинен бути сухим, навіть рукавички. Тому треба брати із собою запасні.

Спецодяг

Людина, яка виходить на мороз, має закривати всі відкриті ділянки тіла, щоб нічого від холоду не застудити. Для максимального захисту від потрапляння холодного повітря на шкіру, є такі елементи одягу, як баф та термоодяг, які дуже добре відводять влагу. Але, якщо буде невелика активність, тоді повинен бути теплозберігальний одяг.

Є також спеціальні для морозу куртки та комбінезони. Взуття також повинно бути на товстій підошві та залишати між шкарпетками та взуттям простір, щоб зберігати тепло.

Алкоголь - ні

Алкоголь не зігріває, а лише створює відчуття тепла, а потім сприяє переохолодженню.

Раніше "Апостроф" писав, експерти склали список важливих порад для водіїв, щоб далека поїздка на автомобілі в умовах снігопаду була комфортною та безпечною.

Нагадаємо, у Національному управлінні США з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) розповіли, яким чином можна побачити на небі "Санту", коли Міжнародна космічна станція (МКС) проходитиме над Землею.