RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Погода в Карпатах: коли на зимові курорти повернеться зима

Новий рік почався у Карпатах з погіршення погоди та плюсових значень на градусниках, проте буквально за день-два зима тут повернеться у свої права. За даними Sinoptik.ua, найближчим часом на всі зимові курорти України прийдуть помірні морози та снігопади.

Погода в Буковелі

У Буковелі 6–8 січня температура повітря вдень становитиме -3–5 °С, уночі – до -10-14 °С. На наступному тижні встановиться помірно морозна погода - до -2-6 ° С, можливий сніжок. На зміну штормовому вітру перших днів року прийде штиль і лише 7 січня можливий слабкий південний вітер до 2-5 м/с. Сонце визирне лише на Різдво і знову зникне за хмарами - тому покваптеся зробити гарні знімки на блискучих білих схилах! Висота снігового покриву перевищує 70 см.

Погода в Славському

Різдво в Славському , за даними Sinoptik.ua, буде сонячним - ви отримаєте можливість вдосталь намилуватися величною красою Бескидів і Горган. В решту днів небо затягне хмарами, можливий сніжок. Погода в Карпатах найближчими днями буде комфортною для любителів активного відпочинку в горах — вітер помірний, а опади слабкі. Числа з 6-го на курорт прийдуть помірні нічні морози (до -5-8 ° С), а вдень температура повітря підніметься до 0.

Погода на Драгобраті

На високогір'ї Закарпаття на Різдво очікується помірна температура повітря: до -3–5 °С. А 8–9 січня вдень стовпчики термометрів піднімуться до –1–5 °С, уночі – опустяться до –8–12 °С. До кінця тижня збережеться похмура та безвітряна погода (не більше 1–2 м/с), із слабкими снігопадами, тож побачити і зробити фото осяяних сонцем гірських вершин вдасться лише зрідка. До речі, висота снігового покриву на цьому курорті сягає 180 см.

Сніголавинна небезпека

У горах на Закарпатті та Прикарпатті зберігається третій (високий) рівень сніголавинної небезпеки. Рятувальники попереджають: лавини можуть сходити зненацька, без додаткового впливу. Тому найкращий спосіб захиститися — відкласти будь-які походи в гори до сприятливішої погоди. Вже 8–9 січня сніголавинна ситуація має стабілізуватися завдяки невеликим снігопадам і похолоданню, а помірні морози допоможуть надійніше закріпити сніговий покрив на схилах.

Раніше "Апостроф" назвав ТОП-8 гірськолижних курортів в Україні.