RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

В Україну йде весна? Синоптик прогнозує потепління до +13 градусів

На початку 2022 року в Україні спостерігається аномальне, для цієї пори року, потепління. Погода більше нагадує пізню осінь. Замість снігу небо проливає на землю дощ. Проте вже на Різдво синоптики прогнозують похолодання.

"Апостроф" дізнавався, яку погоду слід чекати українцям на Різдво, яке святкують християни східного обряду.

Так, за словами синоптика Українського гідрометцентру Наталії Птухи, 5 та 6 січня температура повітря буде плюсовою. Також очікуються опади у вигляді дощу та мокрого снігу.

"5 та 6 січня переважно буде температура зі знаком "плюс": від 0 до 5 тепла вночі та 4-9 тепла в денні години. На півдні, Прикарпатті та Закарпатті навіть до +13 градусів. Але проходитиме атмосферний фронт, тому очікуються дощі з мокрим снігом, в Карпатах можуть бути навіть значні опади", - пояснила Наталія Птуха.

"7 січня очікується зниження температури. Буде впливати поле високого тиску, відповідно антициклон забезпечить погоду без опадів, але повітряні маси зміняться на північно-східні та холодніша повітряна маса прийде на територію України. Тому очікується зниження температури: 7 січня по всій території країни температура буде нижча за нуль. Тобто морози повертаються, але поки що не дуже сильні”, - резюмувала синоптик.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Погода на Різдво: синоптики попередили про похолодання